OVER HET ADVIES­­LOKET

In het kort

Het adviesloket is een initiatief van Stichting herstel dorpen en Bildtdijken.

Het doel van het adviesloket is het verbeteren van de leefbaarheid aan de Bildtdijken in samenwerking met bewoners. We doen dat door bewoners te ondersteunen bij het mooier, beter en energiezuiniger maken van hun woning. Maar we doen dat ook door bewoners bij elkaar te brengen en onderlinge samenwerking te bevorderen.

Het adviesloket heeft een naam – Bouwen aan de Bildtdijken – omdat we niet alleen bouwen aan woningen, maar ook aan leefbaarheid op de Bildtdijken.

De bemensing van het loket wordt gedaan door Remko Visser (coördinatie) en Monique Dijkstra (administratie en communicatie).

OVER HET ADVIES­­LOKET

Waarom een adviesloket op de Bildtdijken?

Het is mooi wonen aan de Bildtdijken. Dat willen we graag zo houden. Maar er liggen uitdagingen. Energie wordt duurder, woningen hebben onderhoud nodig en cultuurhistorie staat onder druk. Er zijn allerlei mogelijkheden om aan de slag te gaan met de eigen woning, maar het is niet altijd duidelijk waar te beginnen. Eerst onderhoud plegen of eerst verduurzamen? Eerst geld sparen of gelijk een duurzaamheidslening aanvragen? En hoe zit het met subsidie? Welke kun je aanvragen, hoeveel geld kun je verwachten en wat moet je er voor doen? En een dijkhuis vraag soms net even een andere dan de standaard aanpak.

Dit zijn actuele vragen. Met het loket willen we bewoners van de Oude- en Nieuwebildtdijk helpen om deze te beantwoorden en aan de slag te gaan met hun woning. Samen maken we er wat moois van!


Het adviesloket werkt samen met lokale ondernemers. We hanteren korte lijnen en zorgen voor maatwerk. Op die manier proberen we meerwaarde te bieden en tot echte resultaten te komen.

logo-middelsee-advies
logo-ynsjoch
logo-adema-architecten

Het adviesloket werkt samen met de gemeente en andere overheidsinstanties. Samen met hen proberen we financiële middelen voor bewoners bereikbaar te maken.

logo-gemeente-waadhoeke
logo-sv
logo RVO